تست ۳

در واقع بهترین جنس فولادی لوله هیدرولیک، لوله‌های استنلس استیل هستند که دارای درصد بالایی از عناصر کروم و نیکل هستند تا در برابر فشار و حجم مواد، نهایت مقاومت را نشان دهند.

 

سیستم هیدرولیک در اکثر دستگاه‌های مواد و سیالات کارخانجات تولیدی و مونتاژی به وفور استفاده شده و در عین سادگی، از اهمیت ویژه‌ای نیز برخوردار هستند.

انواع لوله های هیدرولیک

نوع لوله هیدرولیک انتخابی، به کاربرد آن و فشار مواد شیمیایی که ممکن است در درون آن قرار بگیرند بستگی دارد.

لوله‌های فشار پایین

این نوع از لوله ها را غالبا در کارهایی با فشار کمتر از 300 پوند بر اینچ مورد استفاده قرار می دهند. استفاده از این لوله های هیدرولیک برای عبور هوا، آب، مایعات، روغن روان کننده دارای دمای زیاد و ضد یخ رایج می باشد.

لوله‌های فشار متوسط

این دسته از لوله های هیدرولیک را عموما به منظور منتقل نمودن روغن های معدنی و هیدرولیک و همچنین امولسیون های آب و روغن مورد استفاده قرار می دهند.

لوله هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد؟

لوله های فشار متوسط از انعطاف قابل توجهی برخوردار بوده و در ماشین آلات سنگینی نظیر کامیون ها، تراکتورها و… و فرمان ها و سیلندرهای هیدرولیک با هدف بلند کردن تجهیزات به کار گرفته می شوند.

لوله‌های فشار قوی

استفاده از این لوله ها در کاربردهای نیازمند فشارهای کاری بالا که محدوده فشار آن ها بین 1825 تا 6000 پوند بر اینچ می‌باشد، بسیار متداول است. از جمله مهم‌ترین موارد کاربرد لوله های هیدرولیک مذکور می توان به استفاده از آن ها در تجهیزات خارج از جاده و ماشین های لباسشویی تحت فشار اشاره کرد.

لوله‌های فشار شدید

این لوله ها قوی ترین لوله های هیدرولیک موجود در بازار هستند که فشار کاری آن ها بین 5000 تا 6000 پوند بر اینچ است. این نوع لوله های هیدرولیک را در تجهیزات ساختمانی و ماشین آلات سنگین با تغییرات ناگهانی فشار مورد استفاده قرار می دهند.

ساختار لوله هیدرولیک چگونه است؟

لوله های هیدرولیکی در ساختار خود از سه لایه با جنس های مختلف برخوردار هستند. اولین لایه استفاده شده در ساخت این لوله ها لوله ای داخلی و بهره مند از مقاومت بالا در مقابل فشار وارد شده از سوی سیال عبوری است.

لوله هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد؟

از همین رو لازم است لایه اول به گونه ای انتخاب گردد که جنس آن با سیالات عبوری سازگار باشد. ترکیبات استفاده شده در این لایه عبارتند از لاستیک مصنوعی یا پلی استر. منعطف بودن لوله داخلی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

 

لایه دومی که در ساختار لوله های هیدرولیک وجود دارد، خود از چندین لایه تشکیل شده و بر روی لایه داخلی مستقر می شود. لایه مذکور باید به گونه ای طراحی و تولید شود که قادر به تحمل فشار درونی موجود در داخل این لوله ها باشد. در واقع می توان گفت که این لایه عهده دار وظیفه هدایت الکتریکی در لوله های هیدرولیک می باشد.

لوله هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد؟

لایه سوم آخرین و بیرونی ترین لایه استفاده شده در ساختار لوله ی هیدرولیک است. این لایه لوله را در برابر عواملی همچون شرایط جوی، مواد شیمیایی، سایش، آتش سوزی، خوردگی و… محافظت می نماید. جنس این لایه از پلی استر و مقاومت آن بسیار زیاد است.

قطر لوله‌های هیدرولیک را چگونه تعیین می‌کنند؟

جالب است بدانید که اندازه لوله‌های هیدرولیک را بر اساس اندازه قطر داخلی و خارجی آن‌ها مشخص می‌کنند. منظور از قطر داخلی، داخل لوله و منظور از قطر خارجی، خارج آن است. از قطر بیرونی به عنوان یک شاخص نسبی برای لوله های ساختاری راه یا پلاستیکی استفاده می کنند.

کاربرد هیدرولیک

امروزه عمده کارهای مربوط به هیدرولیک توسط هیدرولیکِ سیستم بسته انجام می شود. این کارها در حوزه های مختلفی انجام می‌شوند، از حرکت بیل مکانیکی و لودر و جرثقیل های بزرگ برای ساخت برج و آسمان خراش ها گرفته تا ارابه های فرود برای هواپیماهای غول پیکر بیا حتی پل های متحرک فلزی همه وهمه توسط هیدرولیکِ بسته انجام می‌شوند. به طور کلی سیستم های هیدرولیک در بخش های مختلف صنعت نقشی مهم و اساسی دارند.

 

در جواب سوال هیدرولیک چیست می توان گفت: به طور کلی به هر سیستمی که با مایعات سیال هیدرولیک عمل می‌کند، سیستم هیدرولیکی گفته می‌شود و به دو دسته هیدرودینامیک و هیدرواستاتیک تقسیم شده است. هیدرودینامیک به خصوصیات مایع در حال حرکت مربوط است و در آن انرژی جنبشی به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود.

لوله هیدرولیک چیست و چه کاربردی دارد؟

در حالیکه هیدرواستاتیک، با انرژی پتانسیل سیال هیدرولیک ارتباط دارد به نحوی که سیال مایع باید تحت فشار و محبوس باشد و در آن انرژی فشاری به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود. به طور کلی آنچه که واضح است کاربرد زیاد علم هیدرولیک در صنعت و زندگی روزمره انسان‌ها است که در ادامه بخشی از کاربردهای این علم را بررسی خواهیم کرد:

 

کاربرد هیدرولیک در صنعت

پرس مواد و زباله، ماشین‌های ریخته گری و تجهیزات مربوط به پارچه، کاغذ و همچنین انواع دربازکن و موارد کوچک و بزرگ بیشتر.

کاربرد هیدرولیک در راهسازی و کشاورزی

تراکتورها و لودر‌های کشاورزی، جرثقیل و بالابرهای ساختمانی و…

کاربرد هیدرولیک در صنایع بسته بندی و دریایی

ماشین های پر کردن شیشه های نوشابه، نفتکش ها و بالابرهای دریایی و تریلرها و…

کاربرد هیدرولیک در صنایع غذایی

ماشین آلات مورد نیاز برای کنسرو سازی و  ساخت ظرف های یکبار مصرف و…

مزایای سامانه های هیدرولیکی

معمولا سامانه های هیدرولیکی برای انتقال انرژی استفاده می‌شوند. استفاده از سیستم هیدرولیک در مقایسه با روش های انتقال انرژی مکانیکی و الکتریکی مزیت های زیادی دارد.

بهترین گزینه برای لوله‌های هیدرولیک

بهترین نوع و جنس لوله در این زمینه، به طور کلی لوله‌های مانیسمان هستند و در میان انواع جنسی و کیفی آن، لوله‌ای آلیاژی ضد زنگ یا استنلس استیل بهترین‌های موجود در بازار جهانی هستند که طول عمر مفید بالای ۱۵ سال را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *